Vårt företag
NC Jour AB startades 1991 av tre servicetekniker som tidigare arbetat på PLL Verktygsmaskiner AB.Vår bakgrund
På PLL arbetade vi med installationer utbildning service och teknisk support på de maskiner som representerades av företaget, som t ex Nakamura, Niigata, Star, Miyano, Zayer, Lagun, Butler o s v.Vår affärside
Vår affärside är att ge en heltäckande snabb och kvalificerad service för verkstadsindustrin på verktygsmaskiner. Vår målsättning är att ge våra kunder en hög tillgänglighet, effektivitet och säkerhet i sin produktion.Tillgänglighet
Tack vare hög tillgänglighet på oss så åstadkommer vi naturligtvis även hög tillgänglighet på våra kunders verktygsmaskiner.
(Som framgår av företagets namn så ställer vi upp nästan när som helst.) Med vår långa och breda erfarenhet av CNC-maskiner kan vi även utföra ett planerat förebyggande underhåll som minskar risken för oplanerade produktionsstopp, ökar kvaliten på producerade detaljer samt ökar maskinutrustningens livslängd.
När olyckan ändå är framme utför vi snabb akut service hos våra kunder för både elektronik och mekanik.Effektivitet
För att operatörer och produktionstekniker skall kunna utnyttja CNC-maskinernas kapacitet optimalt erbjuder vi utbildning i programmering, allt ifrån grundläggande NC-utbildning till avancerad macroprogrammering.
Då vi har stor erfarenhet av totala produktionslösningar kan vi även erbjuda produktionsteknisk hjälp och utbildning och hjälp med val av fastspänning, verktyg och hanteringsutrustning.Erfarenhet
Vi har mångårig erfarenhet av både svarvar, fleroperationsmaskiner, FMS och robotapplikationer. På styrsystemsidan kan vi Fanuc, Siemens, Heidenhain, Yashnac, Philips, Fagor, Okuma OSP, Mitsubishi / Meldas o s v.
Vår styrka är tack vare goda kontakter med leverantörer av styrsystem och maskiner, att vi kan hålla oss a´jour med den senaste tekniken samt att vi alltid snabbt kan ordna erforderliga reservdelar.